Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ : ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ!!

Τρίτη 16/12/2008, Τελωνείο Καστανεών, ώρα 22:00.
Μετά από μια τυπική βόλτα στην Αδριανούπολη και κατά την επιστροφή στο τελωνείο Καστανεών διαδραματίστηκαν ….. σκηνές παραλόγου. Ο εν υπηρεσία τελωνειακός υπάλληλος Χ.Δ. έκοψε «διπλότυπο» πληρωμής φόρων και δασμών για νόμιμη ποσότητα αφορολόγητης συσκευασίας τσιγάρων.
Οι επιβαίνοντες στο όχημα δύο, οι συσκευασίες δύο!
Ο λόγος; Σε παράτυπη ερώτηση του τελωνειακού υπαλλήλου «για ποιόν προορίζονται οι συσκευασίες;» ο ένας εκ των επιβαινόντων απάντησε απλά «για δύο συγγενείς μου». Ο τελωνιακός λοιπόν αποφάσισε μετά την εκπόνηση της «δικαστικής του έρευνας» ότι «δεν πρέπει να κάνουμε ψώνια για άλλους!!!!» όπως επίσης ότι εφόσον ο ένας επιβαίνων προμηθεύτηκε δύο συσκευασίες για δύο δικούς ΤΟΥ ανθρώπους ήταν παράνομος άσχετα αν η συνολική ποσότητα κατά το νόμο αναλογούσε στο σύνολο των επιβαινόντων!!!
Ο έτερος επιβαίνον όταν έσπευσε να εξηγήσει ότι είχε αγοράσει εκείνος τη μία συσκευασία και ότι σημασία έχει η ποσότητα που αναλογεί στον καθένα και όχι η ΧΡΗΣΗ που θα ακολουθήσει, ο ανωτέρω τελωνειακός υπάλληλος Χ.Δ. απείλησε και εκφόβησε τον επιβαίνοντα ότι θα του βάλει πρόστιμο γιατί επιχειρεί να του πει ψέματα!!!!!!!
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με τον τελωνιακό υπάλληλο στο ρόλο του δικαστή, λέγοντας πως εκεί εξετάζεται (!!) ο καθένας χωριστά και αυτό που λέει μετράει εις βάρος του !!!!
Με τη στάση του ο κύριος Χ.Δ. περίτρανα απέδειξε την επιβολή εξουσίας πάνω σε ανύποπτους και ειλικρινείς πολίτες, οι οποίοι ουδεμία πρόθεση είχαν να κοροϊδέψουν την τελωνειακή αρχή και να προβούν σε παρανομία, αλλά αντί αυτού εισπράττουν την παράλογη τιμωριτική διάθεση του καθενός τελωνειακού υπαλλήλου που μέσα από μια θέση που του δόθηκε, χωρίς περαιτέρω έλεγχο της αποτελεσματικότητας και των ειλικρινών προθέσεών του απέναντι στο Νόμο και τους πολίτες, βρίσκει μια ευκαιρία να εκτονωθεί σε ανύποπτους ανθρώπους ……
Ο κάθε υπάλληλος, τελωνειακός ή μη, Χ.Δ. ή οποιοσδήποτε άλλος, που έρχεται σε επαφή με πολίτες και με την εξυπηρέτηση ή τον έλεγχο αυτών ΔΕΝ είναι δικαστής, ΟΥΤΕ ανακριτής. ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει και να εφαρμόζει το Νόμο κάτω από προσωπικά κριτήρια ή επιδιώξεις, να μετατρέπει τις προθέσεις του σε παράλογες αποφάσεις, να εκφοβίζει και να απειλεί πολίτες κάνοντας ψυχολογικό πόλεμο! Αυτού του είδους η χρήση εξουσίας επί πολιτών το λιγότερο που δείχνει είναι ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα υπαλλήλων και το περισσότερο, διαταραγμένες συναισθηματικά προσωπικότητες που εκτονώνουν τα προσωπικά τους επικίνδυνα πάθη σε ανύποπτους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: