Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΜΑΣ ....

Εν μέσω μια ταραγμένης, για την πόλη , κατάστασης στα δημοτικά πράγματα όλοι εμείς οι πολίτες και δημότες της Ορεστιάδας παρακολουθούμε, άλλοτε σιωπηλοί και άλλοτε διαμορφώνοντας ο καθένας τη δική του άποψη, ό,τι γύρω μας συμβαίνει.
Από αυτή τη μεριά ίσως και με το δικό μας τρόπο ο καθένας ζητάμε ένα βλέμμα. Ένα βλέμμα προς τη μεριά του δημότη.
Που είμαστε όλοι εμείς τοποθετημένοι στη συνείδηση, τη λογική, την συναισθηματική κατάσταση των δημοτικών αρχόντων;
Ποια είναι η ουσιαστική τους άποψη για μας;
Αρκετοί από εμάς εκφράζουμε άποψη και συμμετέχουμε σε ένα πολιτικό χορό με ρυθμό προκλητικό, ξεσηκωτικό. Όμως όλοι μας διαθέτουμε και ένα ρυθμό δικό μας, το ρυθμό των δημοτών ως σύνολο αυτής της πόλης, ως άμεσα ενδιαφερόμενων, ως κριτών γεγονότων και συμπεριφορών, ως αυτών που εν τέλει όλο αυτό διαδραματίζεται …. για μας (;;)

Είναι στιγμές που προβληματίζομαι αν όλοι εμείς, δημότες και δημοτικοί άρχοντες αναγνωρίζουμε την θέση μας και τη σχέση μεταξύ μας. Τον κοινωνικό μας ρόλο σε όποιο σημείο και αν στεκόμαστε και όποιο στοιχείο ζωτικό αυτής της πόλης και αν αποτελούμε.
Τόσο περισσότερο οι δημοτικοί άρχοντες, όσο και οι δημότες, πόσα έχουμε ερευνήσει και «αποταμιεύσει» γνωστικά και βιωματικά για τη σημαντική θέση που έχουμε κληθεί να αντιπροσωπεύσουμε;
Άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο μας μένει μια πικρή γεύση ότι ίσως πολλά πράγματα απωθούνται στο πλάι – στο περιθώριο - θεωρώντας ότι δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθούμε με αυτά, για να γίνουμε καλύτεροι, δημιουργικότεροι, πιο ομαδικοί, πιο ουσιαστικοί σε θέσεις και στάσεις που καθημερινά καλούμαστε να έχουμε.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη θεωρητική και βιωματική γνώση δε μας προετοιμάζει για κανένα άλμα προς την εξέλιξη, την προσωπική και τη συνολική, και κυρίως όταν, από όποια θέση και αν έχουμε κατακτήσει, καλούμαστε να ηγηθούμε ενός συνόλου όποιο χαρακτήρα και αν διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: