Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ «ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Αναρωτιέμαι τελικά πως την έχουν δει μερικοί άνθρωποι, ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στο βωμό του χρήματος και του εύκολου επαγγέλματος!
Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε, όχι σε ένα, αλλά σε περισσότερα αποκριάτικα πάρτι, και κυρίως πάρτι που διοργάνωσαν Δημοτικά Σχολεία της πόλης, ήταν η απαράδεκτη, κατά απόλυτο τρόπο, συμπεριφορά των προσκαλεσμένων «διασκεδαστών», κλόουν, ξυλοπόδαρων και μάγων, προς τα παιδιά ! Με αγανάκτηση παρακολούθησα τις εκρήξεις θυμού και απειλών, τα νεύρα και την έλλειψη υπομονής τους και τελικά το κατά πολύ μειωμένο βαθμό διασκέδασης, για να μη το χαρακτηρίσω ενόχληση, που "προσέφεραν" στα παιδιά.
Άνθρωποι προφανώς τυχαίοι που δέχτηκαν μια απλή πρακτική καθοδήγηση, π.χ. πώς να περπατάνε πάνω στα ξυλοπόδαρα και πώς να βάφονται κλόουν, οι οποίοι δεν είχαν καμία στοιχειώδη εκπαίδευση στο θέμα της συμπεριφοράς και της επικοινωνίας με τα παιδιά!!
Θεωρώ απαράδεκτη την επιλογή τους από τους αρμοδίους, χωρίς τον έλεγχο εκ των προτέρων των υπηρεσιών που προσφέρουν, και μάλιστα όταν οι αρμόδιοι αυτοί έχουν να κάνουν με παιδιά, είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί ή γονείς και διοργανώνουν πάρτι σχολείου!!!

Είναι απαράδεκτο το να κυκλοφορούν και να το παίζουν ειδικοί στη διασκέδαση παιδιών, άνθρωποι ακατάλληλοι, χωρίς καν συναίσθηση του τι κάνουν τη δεδομένη στιγμή, που μέσα από το ρόλο που τους δόθηκε εκτονώνουν τις χειρότερες πλευρές του εαυτού τους. Διότι όχι μόνο η διασκέδαση, αλλά και η επικοινωνία με ένα, και πολύ περισσότερο, με πολλά παιδιά, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, ιδιαίτερο και πολύπλοκο, θέλει ευαισθησία, μεράκι, αγάπη για το παιδί, υπευθυνότητα, τέχνη, το οποίο, πώς να το κάνουμε, δεν μπορεί να το εξασκεί ο κάθε ένας τυχαίος, αργόσχολος και επικίνδυνα άσχετος με ότι αφορά το παιδί !!!

Θέλει τόσο μεγάλη υπευθυνότητα η επιλογή των ανθρώπων που προσκαλούνται για να προσφέρουν και να χαρίσουν διασκέδαση και χαρά σε παιδιά,θέλει την εξασφάλιση των καλύτερων προϋποθέσεων και την τήρηση σοβαρών και αυστηρών κριτηρίων!
Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότιάνθρωποι άσχετοι, που το παίζουν διασκεδαστές παιδιών, κυκλοφορούν «αδέσποτοι»και αν μη τι άλλο γίνονται δεκτοί και στα πλαίσια των σχολείων!!!

Λίγη προσοχή αγαπητοί εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων … Η διοργάνωση ενός πάρτι για τα παιδιά θα πρέπει να έχει κύριο σκοπό την προσφορά χαράς, εκτόνωσης, γέλιου, ψυχαγωγίας στα πλαίσια του πραγματικού ενδιαφέροντος για το παιδί, της ευγένειας και της σοβαρότητας, και έπειτα όλα τα άλλα.Η βιασύνη, οι λανθασμένες επιλογές, οι ελάχιστες απαιτήσεις, ο μηδαμινός έλεγχος και η προχειρότητα δεν ταιριάζουν και δεν συγχωρούνται όταν οι τελικοί αποδέκτες είναι τα παιδιά!

1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου.
Καλύτερος έλεγχος, απαίτηση συστάσεων από προηγούμενους πελάτες ενδεχομένως και σοβαρότερη αντιμετώπιση του θέματος στη βάση που το τοποθέτησες θα μηδένιζε ή τουλάχιστο θα περιόριζε τα περιστατικά που περιέγραψες.