Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ !

Πολλές επιλογές για το Σαββατοκύριακο που έρχεται και όχι μόνο …..
Πολλές και ωραίες εκδηλώσεις αλλά και προτάσεις που προκύπτουν και δίνουν ιδέες ώστε αυτό το Σαββατοκύριακο, που μπορεί να επεκταθεί στην Παρασκευή πριν και την ΔευτεροΤρίτη μετά, να είναι διαφορετικό, ενδιαφέρον και πλούσιο ……

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, ώρα 7:00 μμ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας, παρουσίαση του μυθιστορήματος «ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΟΣ ΟΛΑ», της Ευσταθίας Ματζαρίδου, η οποία είναι από την Ορεστιάδα. http://hamalidis.blogspot.com/2010/03/blog-post_16.html , http://gnomi-evros.gr/show.cfm?id=30395&obcatid=11

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, ώρα 6:30 μμ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας, Εκδήλωση του τμήματος Κεραμικής της Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. με τη συνεργασία και συμμετοχή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, της παιδικής χορωδίας της Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., και της ομάδας Αγωγής Υγείας του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας. Θα πραγματοποιηθεί εορταγορά (bazaar) για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, ώρα 7:30 μμ στο κεντρικό αμφιθέατρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση από την Β’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και το Σύλλογο Εκπ/κων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας με θέμα : «Από την «ισχυρή Ελλάδα» της «θωρακισμένης οικονομίας», στην Ελλάδα της κατάρρευσης και της νέας Κατοχής. Υπάρχει ελπίδα;» με εξαιρετικούς ομιλητές σε ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα! http://www.ardin.gr/node/2965

Από την Πέμπτη 19 Μαρτίου θα παίζεται στον Κιν/φο Αλέξανδρο η πολυσυζητημένη παιδική ταινία «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης, Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας», ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΕΙ παράσταση με χορό, κωμικά σκετς και μαύρο θέατρο από τον ερασιτεχνικό θίασο “DELIRE FARGEOIS” της πόλης FARGES της Γαλλίας. Έχω πληροφορηθεί ότι κάθε Παρασκευή βραδάκι στο «Σπίτι της Αντουανέτας» γίνονται συναντήσεις ενηλίκων που γνωρίζουν αλλά δεν εξασκούν τη γαλλική γλώσσα και εκεί έχουν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν με κρασάκι και γαλλική ατμόσφαιρα! http://tomadakis.blogspot.com/2010/03/blog-post_2369.html

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 στις 9 μμ στο Baobab διοργανώνεται μουσική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Ιμαρέτ: στη σκιά του ρολογιού», το οποίο πήρε το βραβείο αναγνωστών 2009 στον ετήσιο διαγωνισμό που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. http://gnomi-evros.gr/show.cfm?id=30389&obcatid=11

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 και ώρα 7:00 θα πραγματοποιηθεί στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο (δίπλα στην Αγία Κυριακή) η παρουσίαση του φωτογραφικού Λευκώματος που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη με τίτλο "4 Εποχές στο Δέλτα του Έβρου". Το Λεύκωμα περιέχει φωτογραφίες του ιερέως της Μητροπόλεως π. Πέτρου Κηπουρού. http://gatzoli.blogspot.com/2010/03/blog-post_3950.html

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στις 11:00 π.μ. στο Βόρειο Πευκώνα της πόλης θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.

 Για τρεις ημέρες από την Κυριακή, 21 έως την Τρίτη, 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 3 μέρες προβολών, με 11 ντοκιμαντέρ με σημαντικά θέματα, από τον χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, της πολιτικής, της οικολογίας, της υγείας κ.α. http://gnomi-evros.gr/show.cfm?id=30390&obcatid=11

Και μη ξεχνάτε πως είναι πάντα μια καλή ιδέα να περάσετε όμορφα μόνοι ή μαζί με τα παιδιά σας στην Ορεστιάδα :

• Στη Δημοτική βιβλιοθήκη με εξαιρετικά ενδιαφέροντα βιβλία για πολλά από τα θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν τον καθένα, μια πλούσια συλλογή παιδικών βιβλίων και έναν όμορφο χώρο για να διαβάσετε, να σερφάρετε ή να καθίσετε με τα παιδιά σας στη μοκέτα και να ξεφυλλίσετε παλιά και καινούρια βιβλία.
• Να κάνετε έναν περίπατο στα μονοπάτια του Βόρειου πευκώνα της πόλης από την Ορέστου μέχρι την περιοχή του παλιού σταθμού.
• Να επισκεφτείτε τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας του Κου Γκεντσίδη και του Κου Κυριακίδη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης με θέμα Πρόσωπα και Επαγγέλματα της Ορεστιάδας από τη δημιουργία της.
• Να δείτε το ηλιοβασίλεμα από το Πάρκο Οινόης !!



• Να επισκεφτείτε τον οικισμό της Παταγής που διατηρεί ακόμα το χρώμα της υπαίθρου και να θαυμάσετε το Μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου που από το καλοκαίρι θα είναι επισκέψιμος από το κοινό και στο εσωτερικό του.
• Να μάθετε για τις δράσεις και τις προτάσεις των συλλόγων της πόλης μας και να συμμετέχετε σε κάποιον απ’ αυτούς.
• Να πάτε στο Ανοιχτό Δημοτικό Στάδιο και να απολαύσετε το σούρουπο παίζοντας με τα παιδιά σας ή κάνοντας τζόκινγκ ή περπάτημα.
• Να κάνετε μια βόλτα στο καινούριο Πάρκο που ολοκληρώνεται στη Δυτική πλευρά της Ορεστιάδας με τη στεγασμένη γέφυρα, την παιδική χαρά και τους κυκλικούς σχηματισμούς.



• Να επισκεφτείτε τις δύο καινούριες παιδικές χαρές των οικισμών του Δήμου Ορεστιάδας, στη Λεπτή απέναντι από το γήπεδο που ολοκληρώνεται σε μια πρότυπη παιδική χαρά και στο Νεοχώρι δίπλα στην εκκλησία της οποίας η ανάπλαση θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, αλλά ήδη διαθέτει ολοκαίνουργα παιχνίδια.
• Να κάνετε μια «βόλτα» από τα τοπικά blogs της πόλης και του Νομού για να μάθετε τα νέα που κυκλοφορούν και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις που φέρνουν στην επιφάνεια θέματα που απασχολούν την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: