Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς δεσμούς με το παρελθόν του. - Ιάκωβος Καμπανέλλης


Υπάρχει κίνδυνος, αν δε νοιαστούμε για την πνευματική φυσιογνωμία της χώρας μας, να καταντήσουμε μια ευρωπαϊκή επαρχία που θα την ξενηλατούν οι ξένες επιρροές, να φτάσουμε να’ μαστε ψυχικά πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα, σε μια πατρίδα που δε θα’ χει πια ούτε τα ψυχικά μας χαρακτηριστικά, ούτε τα γνωρίσματα της καταγωγής μας.
(…)
Όταν ένας τόπος αρνείται τις μνήμες του, κατασκευάζει την αμνησία του με το να αφαλοκόβεται από το παρελθόν και τις παραδόσεις του,(…). Ούτε μεμονωμένα κάποιο άτομο, ούτε ένας τόπος μπορούν να ζήσουν χωρίς αναμνήσεις, χωρίς καταγωγές, χωρίς νοερές επιστροφές σε πρόσωπα και γεγονότα της περασμένης ζωής. Αυτή την ανάγκη την είχε πάντα ο άνθρωπος.
(...)


Απόσπασμα από το ομότιτλο άρθρο από το πρόγραμμα παρουσίασης της θεατρικής παράστασης «Η Ηλικία της Νύχτας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το 5ο Γενικό Λύκειο Νίκαιας.
Μια εκπληκτική παράσταση από τους μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Νίκαιας, άρτια σε κάθε επίπεδο με κύριο χαρακτηριστικό τις εκπληκτικές ερμηνείες και τη συγκίνηση που ακτινοβολείται και μεταδίδεται από όλους τους συντελεστές!

http://www.halkidona.gr/2012/04/the_age_of_night/

Δεν υπάρχουν σχόλια: