Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Με στόχο την εξέλιξη

Η 13η Σεπτεμβρίου 2010 ήταν μέρα αγιασμού σε όλα τα σχολεία της περιοχής.
Από το πρωί έως το μεσημέρι είχαν ολοκληρωθεί οι αγιασμοί σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Το σούρουπο της ίδιας μέρας μετά τις 8:00μμ στην Ανατολική είσοδο - αυλή του Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας συγκεντρώθηκαν περίπου 50 – 60 άτομα. Το βραδάκι της 13ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένας ακόμα αγιασμός.
Αυτός του 2ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας.

Παρευρέθηκα εκεί μετά από πρόσκληση ενός φίλου και πραγματικά το χάρηκα.
Μια αυλή γεμάτη ανθρώπους που εξέπεμπαν έναν ιδιαίτερο δυναμισμό.

Άνθρωποι με οικογένειες, με δουλειές, με καθημερινές υποχρεώσεις ενσωματώνουν στο καθημερινό πρόγραμμά τους για 4 χρόνια, 7:30 μμ – 10:00 μμ , τα μαθήματα της ειδικότητας που επέλεξαν και προετοιμάζονται, όσοι από αυτούς το θέλουν, για να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, με τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με τους μαθητές του ημερήσιου ΕΠΑΛ.

Ένιωσα σαν να είμαι ανάμεσα στους δικούς μου ανθρώπους. Η δύναμη που χρειάζεται για να εντάξεις στη ζωή σου άλλον ένα κύκλο εκπαίδευσης απαιτείται να είναι μεγάλη! Και αυτό ήταν διάχυτο παντού στην αυλή του σχολείου.

Πηγαδάκια, συζητήσεις, ανταλλαγή πληροφοριών, χιούμορ! Άνθρωποι που καμαρώνουν γι’ αυτό που πετυχαίνουν εκεί γιατί πραγματικά τους κάνει να ξεχωρίζουν, όχι μόνο ως δραστήριους και δημιουργικούς, αλλά και ως άνθρωπους που από οποιαδήποτε θέση και κατάσταση και αν βρίσκονται αντικρίζουν τη ζωή εξελικτικά!!

Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές σ’ αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα είναι ο διευθυντής και οι καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ οι οποίοι δίνουν με την προσφορά τους τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν όλα όσα επιθυμούν και προγραμματίζουν οι ξεχωριστοί αυτοί «μαθητές», (70 περίπου στο σύνολό τους φέτος), αρπάζοντας μια δεύτερη ευκαιρία που τους δίνεται να προχωρήσουν και να πετύχουν νέους στόχους στη ζωή τους.

Ένιωσα πραγματικά περήφανη για την πόλη μου και τους ανθρώπους της και ένιωσα μιαν αυθεντική ζωντάνια και διάθεση για εξέλιξη που είχα πολύ, πολύ καιρό να συναντήσω!


Δεν υπάρχουν σχόλια: