Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΒΟΡΕΙΟ ΑΛΣΟΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Το Βόρειο Άλσος Αδριανουπόλεως ή τα «Πεύκα» στη Βόρεια πλευρά του οδικού άξονα της πόλης προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, άρχισε να διαμορφώνεται.
Μια κίνηση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ορεστιάδας, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης – Τμήμα Παραμεθορίων Περιοχών, που συγχρηματοδοτούν την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Βορείου Άλσους Αδριανουπόλεως» και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ζωντανεύει έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης της πόλης.

Η πρώτη επέμβαση στο χώρο συμπεριλαμβάνει τη διαμόρφωση περιπατητικών διαδρομών και δίκτυο φωτισμού.
Οι εργασίες οι οποίες εκτελούνται και ολοκληρώνονται θα δώσουν μια νέα μορφή σε ένα χώρο που μέχρι πρόσφατα ήταν ένα ανεκμετάλλευτο δασάκι πεύκων.
Το πρώτο μέρος του δικτύου φωτισμού έχει ολοκληρωθεί και τα νέα φωτιστικά έχουν τοποθετηθεί με μια διακριτική αισθητική, εντάσσονται στο περιβάλλον χωρίς να απορροφούνται από αυτό και χωρίς να υπερτονίζουν την παρουσία τους.
Η περιπατητική διαδρομή έχει διαμορφωθεί και τα φατνώματα εγκιβωτισμού της τελικής στρώσης έχουν ολοκληρωθεί μαζί με τη στρώση υπόβασης. Το σταθεροποιημένο χώμα, ως επιλεγμένη τελική στρώση, εντάσσεται στο περιβάλλον με αδρή φυσική επιφάνεια.

Όλοι οι κάτοικοι της πόλης μπορούν πια να χαίρονται το όμορφο φυσικό περιβάλλον του άλσους για τους καθημερινούς τους περιπάτους με μια προοπτική να διαμορφωθεί μια από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: