Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΑΓΗΣ ;

6/12/2008 Ανήμερα του Αγίου Νικολάου. Γιόρταζε ο οικισμός της Παταγής του Δ.Δ. Νεοχωρίου, ο νέος ναός αφιερωμένος στον Άγιο καθώς και η νεο-αναστηλωμένη Μεταβυζαντινή εκκλησία. Όλοι όσοι παρευρέθησαν, κάτοικοι του χωριού, της γύρω περιοχής καθώς και Δημοτικοί άρχοντες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να θαυμάσουν το μνημείο. Οι παλαιότεροι συγκινημένοι συζήτησαν με τους νεότερους και τους επισκέπτες, ο ιερέας του χωριού, πάντα παρόν, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση για την ιστορία του ναού επίσης γνώστες λεπτομερειών, στιγμών και γεγονότων, σχετικών με την εκκλησία, αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις.
Εκεί βρισκόταν και η Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας η οποία κάλυψε με πλάνα το εσωτερικό και εξωτερικό της εκκλησίας πριν και μετά την επίσκεψη του κόσμου σε αυτή. Η προβολή των πλάνων αυτών στα πλαίσια μιας γιορτής θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσει το ευρύ κοινό της πόλης ότι στο Δήμο μας υπάρχει πια ένα μνημείο που σηματοδοτεί την ιστορία του.
Παράξενο ..... τα πλάνα αυτά ποτέ δεν προβλήθηκαν .....
Παράξενη και συνδυασμένη πια ..... η απουσία της τηλεόρασης και στην επίσκεψη των ξεναγών στο μνημείο (παρότι πέρασε ασχολίαστο λόγω της εξέλιξης άλλου σημαντικού γεγονότος εκτός Δήμου)
Ελπίδα και σκέψη όλο αυτό να επανορθωθεί και να προετοιμάζονται τα καλύτερα! Ίσως μια εκτενέστερη παρουσίαση του μνημείου. Η απορία όμως παραμένει ...... όπως και η πίστη ότι ο ΔΙΚΟΣ μας Δήμος θα πρέπει πάντα και χωρίς συμβιβασμούς να έχει την προτεραιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: